Mike del Ferro is de zoon van operazanger Leonardo del Ferro (1921-1992) die onder meer met Maria Callas en Leonard Bernstein samenwerkte. Tevens was Leonardo del Ferro de ontwikkelaar van de beroemde anti-stottertherapie de "del ferro methode".

 

Mike begon op 9 jarige leeftijd met klassiek piano. Rond zijn 17e maakte hij de switch naar jazz en wereldmuziek en in 1990 studeerde hij cum laude af op het Amsterdams Conservatorium. Ook studeerde hij arrangeren en compositie bij Bob Brookmeyer in Keulen.

 

In 1989 won hij drie grote prijzen; de eerste prijs (een vleugel) op het Nationale Pianoconcours Lichte Muziek in Rotterdam en de solistenprijs van the International Euro Jazz Contest in Brussel.Ook won hij de solisten prijs op een Internationaal Jazzconcours in Tsjechië. In 2009 ontving hij de Kiwani's Jazz Award.

 

Mike del Ferro heeft inmiddels samengewerkt met onder meer Toots Thielemans, Branford Marsalis, Jack DeJohnette, Randy Brecker, Oscar Castro Neves, Deborah Brown, Erik Truffaz, Jorge Rossy, Scott Hamilton, Richard Galliano, Thijs van Leer (Focus), Harold Land, Jan Akkerman, Norma Winstone, Benny Bailey, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en vele anderen. Ook hij heeft inmiddels op tientallen CD's meegespeeld, variërend van Dixieland tot Wereldmuziek.

 

Naast een drukke Internationale concertpraktijk is Mike ook docent op het Prins Claus Conservatorium te Groningen en wordt hij overal ter wereld uitgenodigd voor masterclasses en zijn succesvolle workshop "selfmanagement and networking for musicians" (zie ook "education" op dez website.)

  

www.youtube.com/mikedelferro

www.mikedelferro.com

www.facebook.com/mikedelferro2

www.twitter.com/mikedelferro

Instagram: mikedelferro