Carol Ruiz (piano)

Carol is geboren in Barcelona. Zij begon haar muziekstudie op achtjarige leeftijd aan  het conservatorium van Barcelona en behaalde  haar bachelor in performance, kamermuziek en notatie met de hoogste kwalificaties. Na het behalen van haar diploma werd zij studente van Maria Fernanda Nunez, bekende  Argentijnse   pianiste en pedagoge in Brussel. Zij stelde Carol voor aan Alan Weiss en motiveerde  haar om in Nederland aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te  gaan studeren.

Daar  behaalde  Carol  haar  bachelor wederom met de hoogste kwalificaties en daar heeft ze onlangs haar Masterdiploma behaald.

 

Carol heeft vele concerten gegeven in verschillende Spaanse plaatsen,  zoals Barcelona, Girona, Sitges, Benicarlo en Vinaros. Zij heeft in samenwerking met trio Faustus, trio Montsalvatge en het pianoduo Piscis (met Lilian Vazquez) deelgenomen aan kamermuziekcompetities en concerten. Als Lid van Trio Faustus heeft Carol verschillende prijzen gewonnen: 1ste prijs Concurso Ciudad de Toledo 2001, 1ste prijs  Concurs Sant Anastasi de Lleida 2002. Sinds 2010 vormt ze samen met saxofoniste Miriam Dirr het duo Sax-Piano.Samen brengen zij muziek voor saxofoon en piano in verschillende uitvoeringen ten gehore in Utrecht, Berlijn, Barcelona en Cyprus.

Carol is op dit moment een succesvolle pianodocente, solopianisten begeleider van muzikanten in Utrecht, Woerden en Bussum (Nederlands). Ook  is  zij koor repetitor  van    Opera Gezelschap “Opera Viva” in Woerden en andere projecten in samenwerking met Stichting Voice Actually en Stichting Groene Hart.

Recentelijk heeft ze  meegedaan    aan de  mini Opera ”De Waterprins”. Ook  recentelijk heeft ze meegedaan aan een CD opname  van het Chopin Nocturnes Project door Radio 4 en Excellent Records.

 

www.carolruiz.nl

 

Eduard Macet (viool)

Eduard Marcet - viool

Eduard Marcet is in 1986 geboren in Barcelona, Catalonië. Als kind voelde hij een grote liefde voor de muziek. Het grootste deel van zijn tijd besteedde hijaan zingen, toneelspelen en het bespelen van verschillende muziekinstrumenten. Op zevenjarige leeftijd begint Eduard Marcet met muzieklessen aan de muziekschool van Barcelona en als veertienjarige besluit hij professioneel violist teworden.

In 2014 wordt Eduard Marcet toegelaten aan de Hogeschool voor Muziek van Catalonië, Esmuc, waar hij studeerde bij Raquel Castro. In 2006 vervolgt hij zijn studie aan de Hogeschool voor Muziek van Baskenland, Musikene, waar hij studeert bij de prestigieuze Japanse docente Keiko Wataya en haar assistent e Satué. Eduard Marcet is afgestudeerd aan de Musikene in juni 2009. In 2009 en 2010 studeerde hij, ondersteund door een beurs van de Catalaanse overheid, Master aan het Conservatorium van Utrecht. Gedurende deze jaren heeft Eduard Marcet samen gewerkt met belangrijke musici als Eva Graubin, Casals Quartet, Sigiswald Kuijken, Elisabeth Perry.

Eduard Marcet heeft in verschillende orkesten gespeeld in veel belangrijke zalen in Spanje, Nederland en andere Europese landen: Hollands Orkest Combinatie, het Jeugdorkest van Spanje (JONDE), het Jeugdorkest van Catalonië (JONC), het PRESJOVEM Orkest en het Musikene Symfonie- en Kamerorkest en Camerata Ardesko. Enkelen van de belangrijkste dirigenten onder wie hij heeft gespeeld zijn Lutz Köhler, Paul Goodwin, Pablo González, James Ross, Mark Gothoni, Simone Bernardini en José Luis Estellés. Hij maakte deel uit van verschillende kamermuziekensembles waarmee hij veel uitvoeringen heeft gegeven: Duo GM, Versus Quartet en Trio Agora. Als lid van het Agora Trio heeft Eduard Marcet verschillende prijzen in kamermuziek competities gewonnen aan de Escola de Mûsica in Barcelona, 2003 en aan de Ciutat de Manresa, 2004.

Tegenwoordig speelt hij in verschillende theatre projecten voor kinderen met Teatro Munganga in Amsterdam.

Eduard Marcet heeft als docent viool gewerkt aan verschillende scholen in Spanje en nu heeft hij zijn eigen privé studio inAmsterdam.

In 2013 heeft Eduard Marcet in samenwerking met Carol Ruiz (piano) en Cèlia Torres (cello) een eerste CD uitgebracht waarop hij werken van Haendel, Bach, Brahms, Pachelbel, Monti en Massenet speelt.

Eduard Marcet speelt op een viool uit 2008 van de Duitse vioolbouwer Thilo Kürten.

 

www.eduardmarcet.com