Mirjam Rietberg

In 2007 heeft zij gestudeerd bij de beroemde Jazz harpist Park Stickney aan het conservatorium van Rotterdam. Sinds 2007 bestudeert Mirjam als één van de weinigen ter wereld de mogelijkheden van de moderne chromatische harp.

Zij heeft met succes deelgenomen aan een aantal concoursen, prijzen won zij op het Nederlands concours voor jong muziektalent en op het internationaal harpconcours in Hongarije. In 2011 was zij te gast op het Internationaal Harpfestival in Rio de Janeiro.

Mirjam treedt vaak op met haar ensembles:

Het MirAnDa Trio, sinds 2004. Een ensemble met sopraan (Anna Azernikova), fluit (Dasha Beltiukova) en harp. Zij spelen naast bekendere Franse en Russische composities ook onbekende klassieke werken uit Nederland, Wit-Rusland en Argentinie.

Zij hebben 2 CD's opgenomen: 'Theatre' in 2008 en 'Gitana' in 2014.

Merain, sinds 2010. Met zang (Mieke Manschot), viool (Sandra Wallner) en harp. Zij spelen klassieke en traditionele muziek uit Schotland, Wales, Engeland en Ierland. Zij hebben in 2012 een CD opgenomen getiteld 'Celtic Christmas' en in 2015 de CD 'Irish Treasures'. Www.meraintrio.com

 

Sinds haar 1e fase examen (bachelor), en haar docerende werkzaamheden aan diverse muziekscholen in Nederland is Mirjam zich naast de pedaalharp gaan verdiepen in de volksmuziek voor keltische harp. Daarnaast bespeelt zij de kruissnarige chromatische harp, een moderne nog vrij onbekende harp met spannende nieuwe mogelijkheden. Zij geeft regelmatig soloconcerten mét uitleg over haar verschillende soorten harpen.

 

www.mirjamrietberg.nl