Yukiko Hasegawa neemt deel aan verschillende masterclasses, gegeven door o.a. Klaus Hellwig, Jan Wijn, Pascal Devoyon, Vladimir Tropp, Malcom Bilson, Arnulf von Arnim, Piet Kuyken en Alexei Lubimov. Ook neemt Yukiko met regelmaat lessen bij Dominique Merlet.

Als solist concerteert Yukiko in Nederland, Duitsland en Japan. Haar orkestdebuut maakte ze in 2004 in Hamamatsu, Japan, met het Krakow Philharmonisch Orkest, onder leiding van Roland Bader in Beethovens vijfde pianoconcert.
Yukiko is te horen in velerlei festivals als het Oude Muziek Festival Utrecht, Schiermonnikoog Festival, Masterclass Apeldoorn, Zeister Muziekdagen. In 2012 en 2013 is Yukiko werkzaam als class accompanist voor The International Holland Music Sessions. Een organisatie die op grote schaal concerten organiseert in Nederland en de internationale “Masters on Tour”. Tevens is ze pianist voor o.a. Cellofestival Zutphen en Bass Amsterdam 2014. 

In februari 2014 organiseert ze in samenwerking met Artmotion het Festival der Kunsten in het Statenkwartier, Den Haag. Dit is een festival door jonge talentvolle professionals in kunst en klassieke muziek die hun werk presenteren in huiskamers.
Sinds 2015 Yukiko is verbonden als docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.