Tobias Borsboom

Tobias Borsboom voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Vanaf 2007 studeerde hij aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti.

 

Tobias Borsboom treedt veelvuldig op en is een graag geziene gast op velerlei podia en festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Grachtenfestival Amsterdam, het Wonderfeel Festival, het Peter de Grote Festival en The International Holland Music Sessions. 

Voor seizoen 2016-2017 loopt in samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan en theatermaker Dagmar Slagmolen "Meneer Tobias en het zwarte monster", een muziekvoorstelling voor kinderen. Met pianoduo partner Yukiko Hasegawa speelt hij in samenwerking met Operagroep The Fat Lady de Carmina Burana van Carl Orff in 2016.

Tevens organiseert Tobias concerten onder de naam 'Podium Pianoboom' in Den Haag en omstreken.

Naast zijn drukke concertleven werkt Tobias Borsboom aan het Conservatorium van Amsterdam als Docent Correpetitor.

 

In 2017 brengt Tobias Borsboom zijn debuut cd uit onder het label 7 Mountains. Deze cd is onderdeel van een groter project, waarin Tobias het romantische Wanderer thema onderzoekt en dit koppelt aan hedendaagse pianomuziek.

 

www.tobiasborsboom.com