Ellen Verhagen

Muziekkeuze
Door de Argentijnse tangodans ben ik in aanraking gekomen met de muziek van Astor Piazzolla, die mij helemaal in het hart raakte. Een reden te meer om zijn muziek te spelen. Daarnaast hebben klassieke muziek, Argentijnse tango en minimal music mijn aandacht. Tijdens de Pianowandeling Edam in 2017 zal ik met name werken van de Nederlandse minimal music componist Douwe Eisenga spelen. Zijn muziek zal ik aanvullen met andere ultieme ontspannings muziek van o.a. Jeroen van Veen (bekend van Canto Ostinato ligconcerten).


Muzikale achtergrond
Met mijn rijke muziekachtergrond en samenwerking met diverse musici, in orkest, ensemble en/of met solisten (klarinet, zang) geef ik mijn passie overtuigend vorm in de concerten die ik geef.

Sinds oktober 2009 is Jeroen van Veen mijn huidige coach en grote inspiratiebron. In de lessen (her-) ontdekte ik de muziek van Bach en Simeón ten Holt (Canto Ostinato, Natalon). De afgelopen jaren heb ik een aantal uiteenlopende concerten gegeven. Onder andere met Duo Milagro, Het Kwintool  en solo.

Ik volgde lessen bij o.a. Julian Peralta (Astillero), Wim Warman, Thom Bollen, Juan Tajes Kay Sleking, Sophie de Rijk, Martin de Ruiter, Francesco di Fiore en Kelvin Grout.

Meer informatie: www.ellenverhagen.com.