Gastenboek

67 berichten, 7 pagina's 
« 
04-06-2014
Geplaatst door: Yukiko Hasegawa

Ik heb genoten van de dag. Bedankt voor de fijne organisatie.
Graag volgend jaar weer.

Hartelijke groet,

Yukiko Hasegawa

30-05-2014
Geplaatst door: Henri Goverde

Edam, daar zit muziek in

We hebben in Edam genoten van alle nummers die we aangedaan hebben: 1,2,3,4,5,9,10,12 en de Grote Kerk (27). Wat een geweldig concert van de zeer getalenteerde musici! Enorm fijn dat deze kwaliteit in Nederland kan worden opgeleid. Ik vond het meisje van 11 al super goed, Su ook, Carter Muller zeker niet minder. Maar Youngjae Kim bezorgde me kippevel: hij speelde het Scherzo b-moll (zoals de Fransen zeggen) zo emotievol dat zelfs ik heimwee naar Polen kreeg. Aidan Mikdad is een verhaal apart: wat een superbe toonvorming en kracht!!! En wat een prachtige kerk, vooral met dit zonlicht.
Ook onderweg naar de kerk hebben we heerlijke muziek beleefd: ik vooral in de kaashal (Mompou probeer ik zelf ook wel eens maar ik hoorde nu van Paul Geysel hoe het echt veel beter kan; Samuel Barber, nooit van gehoord, maar Blommestein bracht die Amerikaanse sounds voortreffelijk).
De pianola in de Lutherse kerk zullen we ook nooit vergeten. En al helemaal niet de daar plotseling binnenvallende sopraan uit St-Peterburg (echt heel goed!!!). Wat een schitterende kerk is dat trouwens.
Op nummer 10 - zittend in de tuin naast het konijnenhok-, heb ik enorm genoten van de muziek die Wim van Hattum en de violiste Nora brachten (heel meeslepend hoe de geluiden door een open raam naar buiten kwamen).
Een grote, prettige verrassing tenslotte was op nummer 12 een jonge pianist en zijn Chopin-vertolkingen. Wat me opviel was hoe mooi de piano in die kamer gestemd was. Het geintje daar - 8 handen aan 1 piano - stemde iedereen gelukkig.
Kortom, hulde aan de organisatie van deze fantastische dag.

29-05-2014
Geplaatst door: Anja van Capelle-Goor

Afgelopen zondag heb ik samen met een vriendin Edam bezocht vanwege de Pianowandeling. Voor Edam was het de 11e keer, voor ons de primeur en wat hebben we ervan genoten! We waren ruimschoots voor de start aanwezig, maar er was zoveel moois te zien en te horen dat we tijd tekort kwamen om alles te bezoeken waarnaar onze belangstelling uitging. Het aanbod voor de luisteraars is enorm divers: van klassieke Russische volksmuziek tot eigentijdse jazz, van toetsenist met trombone tot harpmuziek, en van salonorkest tot fortepiano. En dan heb ik het nog niet over alle (soms schitterende, antieke) piano’s die bespeeld worden, het kerkorgel, een pianola, spinet, enz.
Gelukkig hebben we toch nog van veel muziek iets kunnen beluisteren, omdat we dan na twee muziekstukken besloten om weer verder te wandelen naar een volgend muzikaal adres. Wat bijzonder ook dat iedereen zijn woning, gebouw, kerk of winkel hiervoor openstelt!
We troffen prachtig weer deze dag voor de wandeling van de ene naar de andere locatie. Het was een heerlijke middag ‘uit’!
Voor het slotconcert met optredens van zeer jonge musici van diverse conservatoria uit Nederland was de Grote Kerk tot aan de laatste stoel gevuld met publiek. En ook daar was het genieten van het fantastische jong talent!

Graag wil ik de organisatie en alle optredende musici (waaronder onze stadgenote, Ursula Dütschler) van harte complimenteren met deze werkelijk heel bijzondere, en prachtige muzikale happening!
Het bezoeken ervan is wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

28-05-2014
Geplaatst door: Hannie Blanken

piano wandeling

Vanavond heb ik het genoegen gehad om met de voorzitter van de vereniging "piano wandeling"kennis te maken. Hij heeft mij weten te interesseren voor dit evenement. Gaarne zou ik op de hoogte gehouden willen worden wanneer er weer een wandeling gaat plaats vinden.
Dank voor Uw aandacht, vr. gr. Hannie Blanken.

28-05-2014
Geplaatst door: Martin Steiner

Dear Team from PianoWandeling,

Thank you so much for the great event on Sunday. So many special places, great musicians and an amazing audience. I enjoyed playing in the Studhuis so much.
I wish you a lot of joy and much success for the coming PianoWandelings.

Greetings from Berlin - Martin (duo zweckfrei)

27-05-2014
Geplaatst door: Steef Reilingh

Hoi Anke.
Jullie ook bedankt voor de geweldige organisatie en de voortreffelijke communicatie.
Wat een prachtige afsluiting van de dag in de grote kerk, kon niet beter.Onze gasten hebben genoten en wij ook ( weer ).

27-05-2014
Geplaatst door: Gea Karhof

Jullie ook bedankt. Wat was het weer prachtig en uitstekend georganiseerd. Samen met Kaaspop een geweldig leuk weekend in mijn atelier. Hgroet, Gea

27-05-2014
Geplaatst door: Erik de Laeter

PianoWandeling 2014

Het was weer op en top geweldig. Gefeliciteerd, jij en de hele ploeg! Tot een volgende ontmoeting. Erik

26-05-2014
Geplaatst door: Nico van der Hoff

Pianowandeling Edam (aanvullend)

n.b: rectificatie: Irina Plyassova i.p.v. Larissa Plyssova.
Duizend maal excuses!

26-05-2014
Geplaatst door: Nico van der Hoff

indruk van de Pianowandeling in Edam

Op de klankvolle jaarlijkse wandeling in Edam raakt helaas de piano steeds meer op de achtergrond zodat het gebeuren volgend jaar maar "Muzikale Wandeling" genoemd moet gaan worden i.p.v. "Pianowandeling". Een zeer aangename uitzondering vormde het duo Natalia Bokova en Larissa Plyssova die met een Russisch repertoire optraden van bij ons praktisch onbekende componisten uit Rusland. Vooral de mystieke liederen van de componist Maljtsjanov uit de 30er jaren werden meesterlijk vertolkt door het tweetal. Op een groot scherm begeleidt door interessant beeldmateriaal. Men zag wijdse landschappen, bloemen en mensen voorbij komen, en soms een portret van de componist in kwestie achter zijn piano. Het atelier van Gea Karhof stond op z'n kop...