Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid die inmiddels heeft geresulteerd in een concertpraktijk in tot nu toe 117  landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek.Dit laatste in de meest uiteenlopende landen over de hele wereld.

 

Mike heeft een exclusief contract getekend voor 10 cd's bij Challenge Records International, een serie cd's genaamd "Songs inspired by wandering the Globe", die gebaseerd zijn op zijn reizen.Het eerste album, "the Journey"  is in maart 2012 uitgebracht, het 2e album,"impressions from Brazil" is in augustus 2013 verschenen met als gast de Braziliaanse Zangeres/Gitariste Ceumar.Het 3e album, "the Johannesburg sessions", opgenomen in Zuid Afrika verscheen in 2015.De 4e cd in deze serie, "opera meets jazz" met het Metropole Orkest en sopraan Claron McFadden is zojuist verschenen.

 

 Jeroen Van Veen (1969) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Alwin Bär en Håkon Austbö. In 1993 slaagde hij voor het Performing Artists 'Exam.

Van Veen gaf wereldwijd recitals en speelde met orkesten onder leiding van Howard Williams, Peter Eötvös, Neal Stulberg en Robert Craft. en speelde. Tevens volgde hij masterclasses bij Claude Helffer, Hans-Peter & Volker Stenzl en Roberto Szidon.

 

Mike del Ferro en Jeroen van Veen zullen voor een prachtig Slotconcert zorgen, vanaf 16.30 uur in de Grote Kerk.

Oratoriumkoor Zang Edam is een gemengd oratoriumkoor van zo’n zestig leden en bestaat sinds 1883. Het koor is daarmee één van de oudste amateurkoren van Nederland.

Zang Edam geeft jaarlijks een ‘groot’ concert in de monumentale Grote Kerk van Edam en voert dan voornamelijk de grote klassieke werken uit, zoals b.v. het Weihnachtsoratorium van Bach, Mozart’s Requiem, Die Schöpfung van Haydn of Petite messe solennelle van Rossini. Daarnaast nog een concert of muzikale activiteit op een andere locatie. Sinds eind 2015 zingen we onder leiding van dirigent Benjamin Bakker, die veel aandacht besteedt aan stemvorming en zangtechniek. Het eerste resultaat daarvan was het veelgeprezen concert in 2016 met het Requiem van John Rutter en na de uitvoering een jaar later van Ein deutsches Requiem van Brahms waren de kritieken opnieuw bijzonder lovend.

Het koor heeft momenteel plaats voor zangers in alle stemgroepen. Meer details over de historie en mogelijkheden van Zang Edam vindt u op de website www.zangedam.nl.

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in de RK Kerk, Voorhaven 126

van 13.30 - 14.20 uur. (Flyer nummer 8).

BLIZ

Liduine Thorn (sopraan), Inge Veldkamp (mezzo) en Bart de Vries (bas-bariton) zijn geoefende amateurzangers die sinds 2014 samen zingen onder de naam BLIZ.

Hun repertoire bestrijkt een breed spectrum, van vroege renaissance tot romantisch en ook populair repertoire. Meestal zingen ze a capella, hier in Edam treden ze op met Peter Staats (pianist).

 

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden op de Nieuwehaven 34

van 13.30 - 14.20 uur. (Flyer nummer 5).

 

 

Cvetanka Sozovska began her piano education at the age of seven. In 1996 she graduated from the class of Russian pianist and organist Boris Romanov, with the highest marks (average mark: 10) at the University “St.Kiril and Metodij” in her native city Skopje, Macedonia. She was subsequently elected the University student to have achieved the highest level of distinction in the period 1985-1996. Her further specialization on the harpsichord brought her to The Hague, The Netherlands, where she obtained her Bachelor and Master degrees in the class of the Dutch harpsichordist and fortepianist, Jacques Ogg at the Royal Conservatory.

 

As a soloist and chamber musician on both the piano and the harpsichord, Cvetanka has performed concerts all over Europe and in South Korea. She was a member of EUBO for the season 2002-2003, working with Fabio Biondi and Reinhard Goebel. Cvetanka played in the Summer Festival at Casa de Mateus, Portugal in 2004, together with musicians such as; Jacques Ogg, Wilbert Hazelzet, Peter van Heyghen, Paolo Pandolfo, Paul O’Dette, Jean-Paul Fouchécourt and Marc Destrubé. She also toured with Barokopera Amsterdam through Bretagne, France, as well as in The Netherlands. In the summer of 2009 she taught harpsichord and basso continuo at the Early music course in Burgos, Spain. Cvetanka played with the Orquesta de Cadaquez in Spain with Sir Neville Mariner as conductor.

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij optreden op de Voorhaven 49

van 13.30 - 14.20 uur. (Flyer nummer 4).

Pianist Ernst Rijkers, bassist Dick Scholten en drummer Ab Helsloot.

Drie totaal verschillende personen verbonden door de jazzmuziek. Op gezette tijden spelen deze muzikanten met elkaar. De liefde voor jazzmuziek hebben zij al enige decennia. Ernst, Dick en Ab hebben elkaar ontmoet tijdens diverse muziekevenementen. Het musiceren, blijft niet alleen beperkt tot dit trio. Met de regelmaat van de klok spelen ze ook in diverse andere bezettingen met de jazzmuziek als leidraad.

 

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in de Harmonie, Voorhaven 92-94 van 13.30 - 14.45 uur. (Flyer nummer 7).

 

 

foto Frank Doorhof
foto Frank Doorhof

Boni Li-A-Sam  begon zijn muzikale educatie op 8-jarige leeftijd aan de Volksmuziekschool Willem Gehrels te Amsterdam. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij vioollessen van mevrouw Hetta Rester van kamermuziekcentrum De Suite. En was tot 12 jaar daarna te vinden in diverse orkesten en ensembles, waarin zowel klassieke als zogeheten lichte muziek werd uitgevoerd (w.o. het Amsterdams Theaterorkest o.l.v. Tom Löwenthal).

Op zijn 15e levensjaar startte hij met klassieke pianolessen. In die periode werd ook zijn warme belangstelling voor de piano verder gewekt.

Hij werd daarbij geïnspireerd door het klavierspel van zijn toenmalige bovenbuurman jazzpianist Nico Bunink en pianist/dirigent/componist Tom Löwenthal. 

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij optreden in de Kapsteeg 3, van 13.30 - 14.45 uur.

(Flyer nummer 14).

 

 

Ketevan Sharumashvili

Dat de Georgische topmuzikante Ketevan Sharumashvili zich onlangs in ons land heeft gevestigd is een ware verrijking voor klassiek minnend Nederland. Naast haar voortreffelijke techniek blinkt de jonge charismatische pianiste vooral uit door haar enorm diepgaande spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en kalmeert de ziel van de luisteraar.

Ketevan groeide op in Tbilisi en begon daar pas op twaalfjarige leeftijd met haar pianostudie. Toch wist ze al op haar veertiende het Rubinstein Concours in Parijs te winnen. Ze volgde een imposante internationale opleiding (in vier landen!) die ze afsloot als ‘ special talent’ bij pianogigant Jan Wijn in Amsterdam. Meerdere prestigieuze prijzen staan op haar naam en ze kreeg masterclasses van de grootste pianisten ter wereld.

Ketevan speelt tijdens de pianowandeling een aantal zeer aantrekkelijke en uitdagende stukken van onder andere Bach, Liszt, Ginastera en Piazzolla.

www.ketisharu.com

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij optreden in PK De Swaen, Voorhaven 135

van 15.10 - 16.00 uur. (Flyer nummer 2).

Fierstemmig

 

Het a capella herenkwartet Fierstemmig bestaat sinds 2006 en heeft in die jaren gemiddeld acht keer per jaar opgetreden bij gelegenheden van verschillende aard, zoals in verzorgingstehuizen en bij bijzondere kerkdiensten. Vers in het geheugen liggen optredens in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef, in het Zaantheater bij Zaans Zilver en Zaans Goud, op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen en een recital in Oostzaan.

De stemmen in Fierstemmig zijn: Peter Trompert, eerste tenor; Wim Hondelink, tweede tenor; Geert Koehoorn, bariton en Piet Bindt, bas.

Het repertoire is zeer divers en bevat naast Russische orthodox-liturgische gezangen en volksliederen in het Russisch ook liederen in diverse West-Europese talen als Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Fierstemmig brengt graag gezangen uit verschillende perioden, zowel klassiek als populair.

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in de RK Kerk, Voorhaven 126

van 14.20 - 15.10 uur. (Flyer nummer 8).

Cécile Chartrain was born in Paris in 1996. She started the harpsichord at 8 years old with Pascal Dubreuil at the Conservatoire de Rennes and graduated from the same institution in 2014.

Later, she will receive master advices from Pierre Hantaï, Ketil Haugsand, Olivier Baumont, Barthold Kuijken, Alfredo Bernardini, Paul Dombrecht… 

Since 2015, she has been studying harpsichord with Menno van Delft and basso continuo with Kris Verhelst at the Conservatorium van Amsterdam, in parallel with her oboe studies in the Conservatoire de Versailles. As a soloist and in chamber music groups, she performed in such places as the Rijksmuseum, the Muziekgebouw, El Cine teatro Ateneo (Argentina), Palazzo del capitaniato (Italia), La Chapelle des Carmes, Les Champs Libres... (France)

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij optreden aan de Voorhaven 49

van 14.20 - 16.00 uur. (Flyer nummer 4).

Cecile zal af en toe begeleid worden door Rodrigo López Paz (barok hobo). - zie vervolg pagina.

Pianist Wouter Harbers (1986) speelt vanaf zijn 9e orgel, dirigeert vanaf zijn 18e en koos in 2010 definitief voor de piano.

Al jong werkte hij mee aan concerten en was hij kerkorganist. Toen hij 19 was dirigeerde hij de eerste helft van de Messiah van Händel. In 2010 speelde hij als pianist voor het eerst met orkest. In 2011 won hij het EMG-concours in de categorie piano. In 2012 nam hij de CD ‘Winnaars’ op en debuteerde hij op Radio 4. Vanaf 2013 was hij diverse malen op TV. Hij speelde o.a. in het WTC in Den Haag voor ruim 1300 jongeren en in het Beatrixtheater voor ruim 1800 jongeren.

Wouter ontving orgelles van o.a. Dick Sanderman en Peter Eilander. 

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij optreden in de Raadzaal/Stadhuis, Damplein 1, van 15.10 - 16.00 uur. (Flyer nummer 1).

 

Sara D'Agostino is een Rotterdamse pianiste geboren in Rome. Al op jonge leeftijd kreeg Sara een plek in de jongtalentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze lessen volgde bij Marlies van Gent en Laura Sandee. Na twee jaar besloot Sara de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam te gaan volgen en te studeren bij prof. Stéphane de May en zijn assistente Amelia Santoso. Sara sloot deze opleiding af met een 10 voor haar hoofdvak klassiek piano. Omdat de samenwerking met Stéphane de May zeer goed beviel, besloot Sara haar conservatoriumopleiding te vervolgen in Rotterdam waar ze in juni 2016 cum laude afstudeerde. De afgelopen jaren heeft ze aan verschillende projecten gewerkt in Nederland, België, Zwitserland en Italië.

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij optreden in een woonboerderij aan het Nieuwvaartje 16, van 13.30 - 14.20 uur. (Flyer nummer 20).

 

 

Mary Koer

Mary Koer speelt piano vanaf haar vierde jaar. Zij kreeg pianolessen van haar moeder (Agnes Kauffman) en later van pianist David Mannesse. Mary is begonnen met begeleiden in 2005 als pianiste van een pop-musical dameskoor, wat ze enkele jaren gedaan heeft. Hierna heeft ze 6 jaar een kerkkoor in Edam als vaste pianiste begeleid.

Ze is sinds 2008 de vaste pianiste van het pop-musical koor Voices Santé in Edam en valt met enige regelmaat in als invalpianiste bij andere koren en een harmonieorkest.

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij, afgewisseld door Agnes Kauffman, optreden aan de Nieuwehaven 34, van 14.50 - 16.00 uur. (Flyer nummer 5).

 

Lieselotte van Tol (Sassenheim) begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij volgde daar gedurende vier jaar het Project Inleidend Piano Onderwijs (PIPO), waarbij ze les kreeg van Marlies van Gent en Laura Sandee. Na het voltooien van haar gymnasiumopleiding in 2012, begon zij met de studie Technische Wiskunde aan de TU Delft. Deze studie heeft ze gecombineerd met Practicum Musicae Piano aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze les heeft gehad van Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis.

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij optreden in de Raadzaal/Stadhuis, Damplein 1, van 13.30 - 14.20 uur. (Flyer nummer 1).

 

Michiel Roosen (1985), pianist en afgestudeerd luchtvaart ingenieur, gaat in de zomer van 2003 piano spelen. De prachtige piano muziek in de film "The Pianist", was voor Michiel dé inspiratiebron voor zijn eerst ingestudeerde werk: een Chopin Nocturne in cis klein, waarmee tevens de film begon.

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij optreden in Kerk De Vermaning, Jan Nieuwenhuizenplein 6 (Kaasmarkt),  van 13.30 - 14.20 uur. (Flyer nummer 16).

 

Trio familie de Bie bestaat uit Jack de Bie, Andrea Wittchen en hun zoon Alexander de Bie.

 

Jack de Bie studeerde hoofdvak piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en

studeerde cum laude af. Hij heeft veel ervaring als repetitor, dirigent, zangbegeleider en begebeielder van diverse koren en ensembles. 

Zijn vrouw, sopraan Andrea Wittchen is concert- en operazangeres en een ervaren zangpedagoge. Hun zoon Alexander de Bie heeft al vanaf zeer jonge leeftijd een passie voor klassieke muziek en orgel en piano. Als kind kreeg hij les van zijn vader, sinds 2017 zit hij voor hoofdvak piano bij Nino Gvetadze op het Sweelinck conservatorium in Amsterdam

 

www.alexanderdebie.com

www.andreawittchen.nl

www.jackdebie.com

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in de Raadzaal/Stadhuis, Damplein 1,

van 14.15 - 15.10 uur. (Flyer nummer 1).

 

Tooske Hinloopen studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans Dercksen. Ook volgde ze masterclasses bij Noël Lee en Naum Grubert en studeerde ze muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Gezien haar interesse in de Russische muziek heeft ze bijvak Russisch gedaan en haar afstudeerscriptie ging over Russische muziek. Tooske speelt graag samen met andere collega’s. Momenteel werkt ze veel samen met de celliste Christina Kellenberger. Op aanvraag spelen zij op huisconcerten of op feestelijke en plechtige gebeurtenissen. (www.muziekbijeenafscheid.nl)

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij optreden aan de Nieuwehaven 58, van 14.20 - 15.10 uur. (Flyer nummer 6).

 

Het salonorkest RIEN NE VA PLUS speelt salonmuziek uit het begin van de vorige eeuw. Dat is ook de muziek die in 1912 met heldenmoed werd gespeeld aan boord van de zinkende Titanic. Vrolijke muziek, die de ontredderde passagiers het gevoel moest geven dat het allemaal wel goed zou komen. Het was de tijd waarin Scott Joplin furore maakte met zijn ragtimecomposities, terwijl het romantische repertoire in de café’ s en restaurants onverminderd populair bleef.

Een salonorkest kon in die tijd alles spelen: romantisch-klassiek, Roemeense zigeunermuziek en ragtime. De enige ambitie was: een plezierig achtergrondgeluid, als begeleiding voor gezelligheid, eten en drinken.

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in  Kerk De Vermaning,  Jan Nieuwenhuizenplein 6 (Kaasmarkt),  van 14.20 - 15.10 uur. (Flyer nummer 16).

 

 

 

Levien Stevense

Levien Stevense is 19 jaar oud en woont in Volendam, zijn pianoleraar is Frank Keijzer.

Hij begon als 12-jarige met simpele keyboardles van Dick Plat, is vervolgens hogerop gegaan en is in aanraking gekomen met Frank Keijzer, waarbij hij inmiddels al  5 jaar les heeft.

Heeft een aantal keren gespeeld in De Flint, St. Aegtenkapel te Amersfoort tijdens een tentoonstelling.

Via de eigenaar van de Estonia in de Grote Kerk te Monnickendam heeft hij kunnen regelen regelmatig tijdens openingstijden ‘een deuntje te komen spelen’.

Hij heeft op 29 mei 2016  en 2017 eveneens meegedaan aan de PianoWandeling met Frank Keijzer en Marijn Tol. 

Eric Zwarthoed

Eric Zwarthoed is 20 jaar en woont eveneens in Volendam. Hij heeft sinds 2006 pianoles. Eerst van Marjan Molenaar en vanaf 2008 van organist Gustaaf Schulz. Eric is sinds 2004 zanger en lid van de Stichting de Zangertjes van Volendam. Van 2012 tot 2014 heeft hij meegezongen in de musicals "Showboat" en "Jezelf zijn" en in 2011 was hij figurant en achtergrondzanger in de televisieserie " 't Spaanse Schaep".

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden bij SAS Bloemiste, Kleine Kerkstraat 22, van 13.30 - 14.45 uur. (Flyer nummer 12).

Foto Pianola Museum
Foto Pianola Museum

Wat is een pianola? Het woord Pianola was oorspronkelijk een beschermd handelsmerk van een Amerikaans bedrijf dat automatisch spelende piano’s maakte, de Aeolian Company. Reeds geruime tijd is het een soortnaam die gebruikt wordt voor een groot aantal verschillende merken historische, automatisch spelende piano’s en vleugels die rond 1900 tot 1930 zeer populair waren.

 

De Nederlandse Pianolavereniging, de NPV, stelt zich ten doel de nog bestaande pianola’s te behouden, te restaureren en er belangstelling voor te wekken.

Kijkt u voor meer info op www.pianolavereniging.nl

 

Tijdens de PianoWandeling zal de Steck Pianola te zien en te horen zijn in het Bakhuis (voorheen Kaaspakhuis), Voorhaven 127, vanaf 13.30 - 16.00 uur. (Flyer nummer 3). Tekst en uitleg wordt er gegeven!

 

En de Gaveau Duo-Art (voorzetter) Pianola in De Speeltoren, Lingerzijde 1,

vanaf 13.00 - 16.00 uur (Flyer nummer 13). Tekst en uitleg wordt er gegeven!

 

 

 

 

Arpa Animato

Arpa Animato is een pedaal-harpenensemble bestaande uit harpistes Femke Klouwer, Nienke Losekoot en Lisanne Koot.

 

Arpa Animato treedt in wisselende samenstelling op bij tal van gelegenheden, zoals kerkdiensten, bruiloften, begrafenissen, exposities, openingen, lezingen en meer. De harp is een veelzijdig instrument en dat laat Arpa Animato graag horen. 

De harpistes hebben niet alleen bekende klassieke muziek in hun repertoire, maar ook jazzy deuntjes, popmuziek, keltische (volks)liederen en temperamentvolle Spaanse muziek.

De leden van Arpa Animato zijn allemaal op jonge leeftijd begonnen met harp spelen bij de Muziekschool Waterland. Inmiddels zijn zij een hechte groep geworden met heel veel ervaring en een gedeelde passie voor het harpspelen.

Als kleine meisjes waren zij al gegrepen door de pracht van het instrument harp en dat is nooit meer veranderd.

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in een woonboerderij, Grote Kerkstraat 62, van 13.30 - 16.00 uur. (Flyer nummer 21).

 

Arjan de Bood

Arjan de Bood (piano)  heeft veel samengespeeld in meerdere formaties, maar vooral in de Monnickendammer jazzscene op de maandelijkse Jazzjamsessies in het Mirrorpaviljoen.

 

Repertoire: jazz, tango (Piazolla), gypsy en musette.

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij optreden bij Mei Ling Sieraden, Prinsenstraat 10, van 14.45 - 16.00 uur. (Flyer nummer 17).

 

Anneke van Santen (sopraan) en Hielko Ubels (piano)

Sinds 2016 vormen Anneke van Santen en Hielko Ubels een duo. Het repertoire bestaat uit  Engels-, Duits- en Franstalige liederen, Italiaanse aria’s, aria’s uit Bachcantates en oratoria, Opera: o.a Händel, Mozart, Puccini, Operette en (klassieke) Musical. Zij treden regelmatig op bij trouwerijen, uitvaartdiensten e.a gelegenheden.

 

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in Atelier Gea Karhof, Bierkade 4, van 13.30 - 14.20 uur. (Flyer nummer 15).

 

 

Ellyne is een gewaardeerd pianiste, actief in binnen- en buitenland als solist en kamermusicus.  Ze is met regelmaat te horen in zowel grote zalen als bij intiemere gelegenheden. Zo heeft ze meerdere malen in de Grote Zaal van De Doelen gespeeld, o.a. met het Codarts Symphony Orchestra o.l.v. van Arie van Beek en met het Rotterdam Symphony Chorus o.l.v. Wiecher Mandemaker in een uitverkochte Grote Zaal. Ook was ze meerdere malen live te horen op Radio 4, waaronder live uitgezonden vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw van Amsterdam.

Afgelopen voorjaar was Ellyne uitgenodigd om te soleren met het Eerste Pianoconcert van Shostakovich i.s.m. het Nijmeegs Strijkersgilde o.l.v. Stef Collignon. De concertreeks was een succes, met als hoogtepunt een concert in de Geertekerk in Utrecht.

 

Momenteel studeert Ellyne bij Paul Komen op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze is bezig met het afronden van de studie Master of Music en schrijft een Master-thesis over de illusie van legato op de piano. De Bachelor, alsmede de vooropleiding voor het conservatorium, heeft ze met succes afgerond bij Bart van de Roer en Stéphane de May op Codarts, het conservatorium van Rotterdam.

 

 

www.ellynewieringa.com

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij optreden in PK De Swaen, Voorhaven 135

van 14.20 - 15.10 uur. (Flyer nummer 2).

 

 

 Peter Sluijs (1994) speelt piano sinds zijn dertiende. Zijn lessen begonnen in 2007 bij Midori Conneman van wie hij vier lang privé-les gehad heeft. In 2011 werd hij toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent (AMT) van harpiste Erika Waardenburg, waar hij twee jaar leerling van Henk Ekkel geweest is en ook solfège- en theorielessen gevolgd heeft. In 2013 werd hij tot het Utrechts Conservatorium toegelaten en sindsdien studeert hij bij Henry Kelder. In juni 2017 heeft hij zijn Bachelor diploma behaald en in september 2017 is hij zijn Master of Music begonnen, tevens bij Henry Kelder.

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij optreden in Atelier Gea Karhof, Bierkade 4, 

van 14.20 - 15.10 uur. (Flyer nummer 15).

 

Combo Monnickenwerk

Heerlijke ritmische nostalgie uit de jaren 40, 50 en 60.

Combo Monnickenwerk speelt authentieke klassiekers in vele soorten en maten, waaronder overgoten met een jazzy sausje en afgewisseld met legendarisch rock- en bluesnummers.

De muzikale bagage van de bandleden resulteert in een swingende sound.

Zwoele zang en melodieuze gitaarklanken trekken de aandacht, waarbij de ritme sectie zorgt voor een solide basis.

Samen met de gedreven speelwijze van de toetsenist en saxofonist zorgen zij voor de ultieme sfeer.

Of het nu gaat om een kroeg of podium, in een tent of gewoon bij u thuis, Monnickenwerk werkt.

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in De Burghwall, Achterhaven 89, 

van 13.30 - 15.10 uur. (Flyer nummer 19).

Erik de Laeter & Cobi Zilver

Cobi Zilver (alt- en tenorsax) en Erik De Laeter (piano/keyboard) hebben al menigmaal opgetreden tijdens de PianoWandeling Edam. https://www.youtube.com/watch?v=8IUzbqvgMwU 

 

Standards (blues, jazz, pop/rock) o.a. “Ain’t misbeheaving”, “Black Orpheus”, “Bluesette”, “Desafinado”, “Java jive”, “Over the rainbow”, “Recado bossa”, “Summer samba”, …

Demo:  https://www.youtube.com/watch?v=BiIv64ra5CU

 

Referenties: - Pianowandeling Edam 2012, 2013, 2014 en 2015, 2017 en Rondje Piano Schagen 2015, 2017 en Muzikale Wandeling Wervershoof 2015.  Cobi speelt tenorsax in big band “Big Gig” uit Wognum

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in De Burghwall, Achterhaven 89,  van 15.10 - 16.00 uur. (Flyer nummer 19).

 

Duo AntiMa is ontstaan in Amsterdam, 2015 en bestaat uit de Bulgaarse pianiste Tsarina Marinkova en Oekraïense violiste Anna Antypova. Tijdens gezellige avonden ontstond er chemie tussen Tsarina en Anna en AntiMa was geboren. Deze sterke band werd bevestigd door een aantal concerten.

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in PK De Swaen, Voorhaven 135, van 13.30 - 14.20 uur. (Flyer nummer 2).

 

 

Greetje Borst studeerde zang (alt/mezzosopraan) in Amsterdam bij Kevin Smith aan het Sweelinck Conservatorium.  Na haar afstuderen heeft ze zich verbonden aan het koor van “Opera Ballet Vlaanderen” waar ze ook verschillende ensembles heeft versterkt.

Tijdens de “PianoWandeling” zal Greetje laten horen dat ze naast het operarepertoire ook het lied-repertoire een warm hart toedraagt.

Zij wordt op de piano begeleid door haar zus Afke Borst, die haar opleiding deed aan het Sweelinck Conservatorium bij Else Krijgsman. Afke geeft nu les bij Muziekschool Waterland en is een echte samenspelpianiste. Samenspelen doet ze dan ook veel en in allerlei bezettingen.

Greetje en Afke werken graag samen en verheugen zich er op om dat in de ontspannen sfeer van de “PianoWandeling” in Edam laten horen.

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden aan de Nieuwehaven 58,  van 13.30 - 14.20 uur en van 15.10 - 16.00 uur . (Flyer nummer 6).

 

 

Mark Kirkenier

Ik ben Mark Kirkenier, professioneel pianist en toetsenist, mijn bedrijf heet MK Music.

Ik geef (huiskamer)concerten en verzorg de muzikale omlijsting van recepties, diners, uitvaarten, beurzen en andere speciale gelegenheden. Daarnaast ben ik componist en heb ik een eigen CD “No dream is impossible” opgenomen en uitgegeven in eigen beheer. Buiten solowerk begeleid ik ook koren en solisten.

Muziek is voor mij een vertolking van gevoelens. Het is meer dan alleen het spelen van een mooie melodie. Mijn muziek komt recht uit mijn hart, stroomt mijn vingers in, en vertaalt zich in een verhaal dat u als luisteraar raakt. Ik bied een gevarieerd programma, veelal zelfgeschreven pianocomposities. Mijn muziek is verhalend en heeft invloeden van musical, lichtklassiek, new age, easy listening, en lichte jazz.

Naast eigen werk speel ik bestaand werk, in een eigen jasje. Ik praat de nummers aan elkaar, vertel mijn gevoel bij het nummer, en wil de luisteraar een boodschap meegeven.

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij optreden in Restaurant De Fortuna, Spuistraat 3,

van 14.45 - 16.00 uur. (Flyer nummer 10).

 

Ik ben al vanaf mijn geboorte met muziek opgegroeid. Mijn vader speelde viool en klarinet, en mijn moeder piano en zang. De eerste pianolessen kreeg ik van mijn moeder op 4-jarige leeftijd. En de lessen zijn nooit gestopt. Van docenten naar muziekschool en vervolgens naar het conservatorium. Van het spelen van solostukken naar het begeleiden van solisten, ensembles, salonorkest en koren.

Door het begeleiden van solisten wilde ik weten wat er zich technisch afspeelde in het strottenhoofd. De vraag die mij toen bezig hield was: hoe kan ik de klankkleur krijgen die ik wil horen? Om dat te weten te komen heb ik zelf zangles genomen. En met het zoeken naar de mooiste klankkleur blijf ik bezig.

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij, afgewisseld door Mary Koer, optreden aan de Nieuwenhaven 34, vanaf 14.50 - 16.00 uur. (Flyer nummer 5).

 

Jaye & John Vickers

 

Jaye en John Vickers vormen een "exciting duo"  playing a blend of Klezmer, Romantic & Eastern European music with all the passion of the Gypsy orchestra!

 

De Music Shop van Jay en John Vickers aan het Spui 1 in Edam werd op 1 april 2018 officieel geopend door Jan Akkerman. 

Niet alleen is er sprake van een winkel in folkinstrumenten zoals accordeons, gitaren, violen, banjo's en mandolines maar daar, waar voorheen een fotostudio was, hebben de nieuwe Engelse eigenaren een opamestudio ingericht met de naam "Big Cheese Recording Studio". 

Verder is de winkel gespecialiseerd in reparaties en het afstellen van instrumenten. 

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in Museum het Koopmanshuis, Damplein 8, afgewisseld met Maisa van der Kolk, van 13.30 - 16.00 uur. (Flyer nummer 9).

 

 

 

David Kooi

 David (10 jaar) werd op 21 januari 2009 geboren als zoon van twee musici. Hij zit nu in groep 7 van de basisschool, en houdt veel van schaken en tennissen.

David begon met pianospelen op zesjarige leeftijd, hij heeft vanaf het begin les van Marjès Benoist.

Begin 2017 deed hij mee aan ‘De Muziekwedstrijd’, de junior-editie van het Prinses Christina Concours. In zijn categorie werd David winnaar van het concours. Dat leidde ondermeer tot een vijftal concerten in de Classic Express, de enige rijdende concertzaal ter wereld, en een optreden voor Radio 4 in het Amsterdamse Concertgebouw.

In mei 2017 speelde David tijdens de Pianowandeling in Edam. In 2018 bereikte hij de halve finale van het Steinway Concours, en gaf hij een recital in de Grote Kerk in Edam op het slotconcert van de 15e Pianowandeling. In september van datzelfde jaar trad David op bij het Grachtconcert in Amsterdam Zuid in een pianoconcert van Mozart samen met het bekende Ruysdael Kwartet, en kort daarna gaf hij een klein recital op het Kamermuziek Festival in Hoorn.

Begin januari 2019 was David als jong pianotalent te gast in een live uitzending van Podium Witteman vanuit het Zonnehuis in Amsterdam.

Hij studeert ruim een uur per dag, en zijn lievelingscomponist is Beethoven.

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij optreden in de Kleine Kerkstraat 12 (Theatertje),  van 13.30 - 14.45 uur. (Flyer nummer 11).

 

 

Jenny Reinders

Jenny zat als kind op pianoles, maar weigerde uit het leerboek te spelen!! Zij speelde wat ze zelf wilde en bedacht! Haar leven lang improviseerde zij in lessen op Dansopleidingen, Scapino en Nel Roos Academie, Hogeschool der Kunsten, HBO/Theaterschool, Kleinkunst en Nationale Ballet Academie, musicals, onderwijs en workshops, etc. in binnen- en buitenland.

Haar liefde voor kinderen combineerde zij met het schrijven en instuderen van kindermusicals; o.a. Circus “la Mamma” en “Poeras Moeras” in samenwerking met amateur Dansscholen in Haarlem en Zaandam. Al 14 jaar speelt zij met veel plezier tijdens de PianoWandeling in Edam.

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij optreden in de RK Kerk, Voorhaven 126,  van 15.10 - 16.00 uur. (Flyer nummer 8).

Aliya Iskhakova was born in 1991. She began her study at music schools of Kazan. At this time she began to participate in competitions, actively performed at school concerts.

 From 2006 to 2010 she studied piano at the Kazan Music College and graduated with honours. During this time her teacher was Era Saifullina. During the years of study in College Aliya won the Republican, all-Russian and international competitions as a soloist and member of chamber ensemble. In 2009 she was awarded a scholarship by the Ministry of culture of the Republic of Tatarstan.

From 2010 to 2015 Aliya studied with Professor Evgenii Mikhailov at the Kazan State Conservatory. She is recommended herself as a bright pianist. Her repertoire is extensive and stylistically various, and includes the works of utmost degree of complexity.

In 2015 she received Holland scholarship and became student of Bart van de Roer in Codarts (Rotterdam conservatory).

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij samen met Yulia Gubaydullina (viool) optreden in Atelier Gea Karhof, Bierkade 4, van 15.10 - 16.00 uur. (Flyer nummer 15).

 

 

Ogto Gadjè is een term uit het Rom, taal der Roma-zigeuners, en staat voor acht burgers, in de zin van acht niet-zigeuners (‘gajes’). In de basis is het orkest Hongaars georiënteerd, hetgeen blijkt uit de typische Boedapest-samenstelling van de instrumentengroep. Inmiddels heeft het orkest zich toegelegd op zigeunermuziek uit diverse landen, met zelfs klezmer-, jazz- en tango-invloeden. Misschien past het in het geval van Ogto Gadjè dan ook beter te spreken van Nederlandse zigeunermuziek: traditionele zigeunermelodieën op volstrekt eigen wijze geïnterpreteerd en uitgevoerd.

 https://nl-nl.facebook.com/ogto.gadje/

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in Café De Harmonie, Voorhaven 92-94, van 14.45 - 16.00 uur. (Flyer nummer 7).

 

 

Tom Oosthuizen

Pianist Tom Oosthuizen (1955). Na het behalen van zijn artsdiploma heeft Tom gedurende ongeveer 25 jaar een praktijk gehad als homeopatisch arts. Momenteel is hij werkzaam als docent reguliere en holistische geneeskunde en geeft hij meer spiritueel getinte workshops. Daarnaast is hij enthousiast amateurpianist. Hij volgde lessen aan de Schumann-academie en is sinds 2011 een vaste leerling van pianist Marcel Worms in Amsterdam. Naast het spelen van solo-stukken begeleidt hij regelmatig zangeressen en koren.

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij optreden bij SAS Bloemiste, Kleine Kerkstraat 22, van 14.45 - 16.00 uur. (Flyer nummer 12).

Maisa van der Kolk

Maisa van der Kolk is textielkunstenaar en actief beoefenaar van wereldmuziek. Haar liefde voor bijzondere instrumenten ontstond tijdens het volksdansen, waar ze vertrouwd raakte met een veelheid aan klanken. Toen ze als zangeres begon in een ensemble wat volksmuziek speelde, was de stap klein om zelf een instrument te gaan bespelen. In 1980 richtte ze het orkest Neljä op dat uitsluitend Finse volksmuziek speelde, niet zo verwonderlijk met een Finse moeder. Veel orkesten volgden nog met muzikanten die dezelfde passie deelden. Met een vaste partner reisde ze 20 jaar door het land, totdat ze in 2009 besloot een eigen muziekmuseum, de Muziekkamer Edam, te openen, waar al wie interesse heeft in "vergeten" instrumenten terecht kan voor een demonstratie. Volksmuziekinstrumenten neem je gemakkelijk mee, maar met een piano gaat dat wat moeilijk en zo onstond in 2003 het idee van de PianoWandeling, die nog steeds springlevend is en waar zoveel mensen plezier aan beleven. Tijdens deze pianowandeling zal Maisa de draailier, psalter en zingende zaag bespelen.

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij optreden in Museum het Koopmanshuis, Damplein 8, afgewisseld met John & Jay Vickers, van 13.30 - 16.00 uur. (Flyer nummer 9).

Joris de Leeuw

Iedereen die mij kent ziet mij onlosmakelijk verbonden met de piano. Ik heb eerst twaalf jaar klassiek gespeeld. Na de klassieke muziek heb ik mij toegelegd op meer moderne muziek. Zodoende kwam ik in de Hermes House Band terecht.

Als pianist van deze band heb ik twee jaar in heel Nederland gespeeld, zowel voor tienduizend mensen als voor kleine gezelschappen. Doordat ik in de loop der jaren een groot repertoire heb opgebouwd, komen er altijd genoeg nummers voorbij die iedereen kent.

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij optreden in de Kapsteeg 3, van 15.10 - 16.00 uur. (Flyer nummer 14).

 

"The Good Old" JazzTrio

"The Good Old" JazzTrio bestaat uit: Peter Engelenberg (piano/keyboard),  Dick Kruseman (bas) en Willem van der Minne (drums).  Het trio is ontstaan uit de Kennemer All Stars, een jazzorkest opgericht in 1985 ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Kennemer Golfclub en is daar enige jaren het huisorkest van geweest.

Van 2004 tot 2017 was het trio een graag gehoord combo op de bekende sponsorborrels van de Kon.HFC. Momenteel treedt het Trio regelmatig op in N-Holland op diverse lokaties in Middenbeemster, Purmerend, Edam en Monnickendam. Het programma omvat hoofdzakelijk Jazzstandards .

Tijdens de PianoWandeling zullen zij optreden in Restaurant De Fortuna, Spuistraat 3, 

van 13.30 - 14.45 uur. (Flyer nummer 10).

Jure Jurakic

Jure is geboren op 03 mei 2006 in Gouda (Nederland), in een muzikaal gezin. Zijn moeder is beroeps klarinetiste, en zijn zus speelt cello. Hij is begonnen met piano spelen op zevenjarige leeftijd.

 

Later begon Jure aan de vooropleiding aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag, bij zijn docente Kamilla Bystrova.

 

In 2018 won hij de tweede prijs en de publieks prijs bij het Steinway piano concours, en werd hij voor twee festivals uitgenodigd ‘Klassiek op het Amstelveld’ in Amsterdam, en ‘Moscow meets Friends’ door Vladimir Spivakov in Moskou. In 2019 heeft hij bij het YPF concours de tweede prijs gewonnen. Masterclasses heeft Jure gekregen van Elena Plyashkevich aan de Gnessin School of Music.

 

Jure speelt ook graag kamermuziek met de verschillende ensembles van het Conservatorium.

 

Later wil hij graag concertpianist worden.

Een aantal favoriete componisten van Jure zijn Beethoven, Rachmaninoff en Chopin.

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij optreden in de Nieuwehaven 34, van 14.20 - 14.50 uur. (Flyer nummer 5).

Geboren 1956 te Amsterdam -- Vader fluitist, moeder violiste.

Pianolessen van oa C.M. de Groot, Daniëlle Dechenne, Fania Chapiro, lessen bij oa de componist Tristan Keuris. Klassieke Improvisatie bij Hugo van Neck. Maakte studie over Klassieke Improvisatie. Studiereizen naar Polen en Hongarije alwaar hij oa grote interesse opdoet voor de authentieke volks- & zigeunermuziek.

Hij speelde oa in Polen,Kroatië,Hongarije,Litouwen,Australië & Tsjechië met muziek van onder meer Ciurlionis, Szymanowski, Rachmaninoff en Eigen Werk.

Was oa repetitor bij Aafje Heynis,Duo met sopraan Ilse van de Kasteelen, maar werkte ook samen met grootmeester Zigeunermuziek Gregor Serban & Zangeres Elena Zamfira en de Braziliaanse zangeres Lucy Coimbra Montebello.

 

Tijdens de PianoWandeling zal hij af en toe optreden met Lucy Coimbra Montebello (zang) in Kerk De Vermaning, Jan Nieuwehuizenplein 6 (Kaasmarkt), 

van 15.10 - 16.00 uur. (Flyer nummer 16).

 

Lucy Coimbra Montebello

Lucy Coimbra Montebello komt uit Rio de Janeiro. Ze is een echte " Carioca", en groeide op in de oude muziekwijk Vila Isabel. Momenteel verblijft zij in Amsterdam.

Als zangeres en actrice zet zij de stijl voort van de Braziliaanse "musica popular" : een vuur dat van binnen ontvlamt , overslaat en in elke nieuwe generatie weer oplaait, dezelfde hitte van het ritme van de trommels, zoals de hitte van de zon van Brazilië.

Op haar programma staan Braziliaanse Ballades, Portugese Fado's, enkele Argentijnse Tango's en enkele Franse Chansons.

 

Tijdens de PianoWandeling zal zij af en toe optreden met Rodolphe Léon Serné (piano) in Kerk De Vermaning, Jan Nieuwehuizenplein 6 (Kaasmarkt), 

van 15.10 - 16.00 uur. (Flyer nummer 16).

 

 

Dirigent, componist en pianist Carl van Reenen

studeerde piano in Amsterdam bij Jan Wijn. Hij treedt op in verschillende kamermuziekensembles en begeleidt zangers. Verder werkt hij aan het Utrechts Conservatorium als correpetitor, docent repertoire-studie.

Eerder speelde Carl van Reenen opera-fragmenten op een cruise-schip, trad op in toneelstukken, in verschillende producties van Joop van de Ende en speelde filmmuziek. Hij schreef en regisseerde kindermusicals.

Tijdens de PianoWandeling zal Carl (piano) Anthony Heidweiller (bariton) begeleiden. Woonboerderij, Nieuwvaartje 16 van 14.20 - 16.00 uur (Flyer nummer 20).

 

 

 

Anthony Heidweiller

De Nederlandse bariton Anthony Heidweiller studeerde in Utrecht.

Sinds 2000 zingt hij diverse rollen in het dramatische baritonvak, waaronder de titelrollen van NabuccoMacbeth en Rigoletto.

Bij Opera Spanga zong hij Macbeth en de partij van Orest in Strauss’ Elektra. In mei 2013 werkt hij mee aan de opera Join van Franz Koglmann, tijdens de Wiener Festwoche 2013. In dat jaar zong hij ook met groot succes de partij van Alberich in Wagners Rheingold bij Rheingold op de Rijn. In 2015 zong hij in Macbeth en Wozzeck. Ook werkte hij mee aan een CD-opname van Kyteman Orchestra.

In 2018 zong hij de titelrol in de opera Thijl van de Nederlandse componist Jan van Gilse.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Anthony Heidweiller (bariton) begeleid worden door Carl van Reenen (piano). Woonboerderij, Nieuwvaartje 16 van 14.20 - 16.00 uur (Flyer nummer 20).

Ursula werd in Thun/Zwitserland geboren en begon op vijfjarige leeftijd met het spelen van klavecimbel. Zij studeerde op het conservatorium in Bern bij Jörg Ewald Dähler en bij Kenneth Gilbert aan het Mozarteum in Salzburg. In 1990 ging zij naar de Cornell University in de Verenigde Staten om fortepiano te studeren bij Malcolm Bilson.

Ursula Dütschler won verschillende concoursen, waaronder het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs en het Internationale Erwin Bodky Concours voor fortepiano in Boston.

 

Op beide instrumenten heeft Ursula Dütschler een veelzijdige concertpraktijk ontwikkeld en is ze op verschillende internationale podia en festivals te horen, zowel als soliste als in diverse kamermuziek ensembles.

Ook trad zij op met orkesten als het Combattimento Consort Amsterdam, Het Orkest van het Oosten, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orquesta Sinfonica de Galicia, Orquesta National de Barcelona y de Catalunia, Württembergisches Kammerorchester en Zürcher Kammerorchester.

 

 

Tijdens de PianoWandeling gaat Ursula samen met Tom Bouwman de sonates voor piano vierhandig  van Mozart op haar fortepiano spelen (een kopie naar Schanz ca 1800). Breestraat 8, van 13.30 - 16.00 uur (Flyer nummer 18)

  

Tom Bouwman

Tom Bouwman is beroepsmatig fortepianist en Mozart-deskundige.

Hij publiceerde verschillende wetenschappelijke artikelen over het leven en werk van Mozart, treedt in binnen en buitenland regelmatig op met diens muziek en werkt momenteel samen met cultuurtheoloog Frank Bosman aan een nieuw boek over de componist. Zijn lezingen over het voltooien van Mozarts fragmenten en de improvisatie-cultuur van de 18e-eeuw werden al in verscheidene Europese steden enthousiast ontvangen. De uitvoeringen van Tom kenmerken zich door een onverbloemd plezier in het musiceren en een gegrond begrip van historische uitvoeringspraktijken uit de late 18e eeuw, zoals het ‘ex-tempore’ improviseren van Cadenzen in pianoconcerten. Als dirigent en artistiek leider van het Trattner Ensemble past hij zijn rol als musicoloog/musicus toe om repertoire uit de late 18e eeuw in een nieuw licht te plaatsen.

 

Tijdens de PianoWandeling gaat Tom samen met Ursula Dütschler de sonates voor piano vierhandig  van Mozart op haar fortepiano spelen (een kopie naar Schanz ca 1800). Breestraat 8, van 13.30 - 16.00 uur (Flyer nummer 18)

 

Anne van Amerongen

Sopraan Anne van Amerongen (1995) begon op haar 13e met zingen in het Nationaal Kinderkoor en later in het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor. Als zangeres bij de Nationale Koren heeft zij samengewerkt met prominente dirigenten als Mariss Jansons en Jaap van Zweden en gerenommeerde orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest de Berliner Philharmoniker. Anne zong bij de Nationale Koren ook regelmatig als soliste: onder andere bij de Nationale Dodenherdenking 2015, live uitgezonden door de NOS; in de Ceremony of Carols van B. Britten in de kleine zaal van het Concertgebouw en als koorsoliste in de Mattheus Passie van J.S. Bach o.l.v Iván Fischer. Inmiddels zit Anne in het tweede jaar van de bachelor Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij studeert bij zangpedagoge Sasja Hunnego. 

 

Prelude van het Slotconcert in de Grote Kerk zal Anne van Amerongen (sopraan), begeleid worden aan de piano door Rakhadin Yarmetov,  vanaf 16.30 uur 

Rakhadin Yarmetov

Born in Azerbaijan – raised in Siberia.

At the age fifteen decided to study music in one of the Music Colleges in Moscow Region and trough a years of practicing realized his connection to everything that has a relations with music and art.

Currently studying piano at Conservatorium van Amsterdam with professor Naum Grubert.

Love for a different music genres, interesting crossings between different types of art and overall desire to make something unusual, exceptional and singular even in a long time passed and clear areas brought Rakhadin to the artistic and fascinating city of Amsterdam.

With much interest let himself being involved in performing different kinds of music: classical – playing solo and chamber music, contemporary, experimental - improvising with electronics and effects, in various venues, halls, music spaces in Russia, Netherlands and abroad.

Among the last important events was a Quarter-tone Piano Duo concert with Carlos Castro van der Elst in collaboration with compositional department of Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Prelude van het Slotconcert in de Grote Kerk zal Rakhadin Yarmetov (piano) Anne van Amerongen (sopraan) begeleiden,  vanaf 16.30 uur 

 

Yulia Gubaydullina

Yulia Gubaydullina is a professional violinist. She has a big experience in the orchestra playing and in performing chamber music. Yulia plays the violin since she is seven years old. 1994-2005 – she studied at the Secondary Special Music School at Kazan State Conservatory. 2005-2010 – she received her bachelor degree at the Kazan State Conservatory named after N.G.Zhiganov. During her study Yulia performed as a violin solo player, in different kind of orchestras and chamber music groups, such as quartets, trios and duos.

Yulia started her professional career in 2009 in the orchestra of Tatar State Academic Opera and Ballet Theater in the group of the first violins. As a member of the orchestra, she performed many operas and ballets, and gained valuable experience in collaborating and working with other musicians and conductors. 2012-2018 – Yulia worked at the department of chamber music at the Kazan State Conservatory. Her role was to help students to prepare for exams and performances by playing together with them.

After her nine-year career as the professional violinist in Kazan, in 2018 she moved to the Netherlands to continue her education at Utrecht Conservatory (HKU) and to get the master degree. Currently, she performs in the ensembles and the orchestras of HKU.

In 2018 Yulia together with Aliya Iskhakova created a chamber music group “Duo Mong”.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Yulia samen met Aliya Iskhakova (piano) optreden in Atelier Gea Karhof, Bierkade 4, van 15.10 - 16.00 uur. (Flyer nummer 15).