Ketevan Sharumashvili

De in Nederland woonachtige Ketevan Sharumashvili  is een van de meest vooraanstaande Georgische pianistes van haar generatie. In 2015 sluit ze haar studie succesvol af bij Naum Grubert en Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Eerder, in 2010, behaalt ze haar eerste Master  ( Cum Laude ) aan het staatsconservatorium van Tbilisi, waar ze studeerde met een beurs die haar was toegekend door toenmalig president Saakashvili. In 2011 vervolgde ze haar studie aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. In 2013 legt ze daar het “Konzertexamen” af met “Excellent” als score waarmee ze de titel van concertpianiste behaalde. Tijdens Masterclasses in Weimar wordt Ketevan als beste deelneemster uitgekozen om met orkest in de Weimarhalle te soleren.

Ze volgt ook Masterclasses bij meesterpianisten waaronder Paul Badura-Skoda, Tamas Vasary en Boris Berman die allen onder de indruk zijn van haar eigen gevoelige spel, muzikale diepgang en virtuositeit.

Ze werd prijswinnares van meerdere internationale competities in Frankrijk, Italië, Griekenland en Nederland.

Zo won ze o. a. de “Soroptimist Prijs” bij de Viotti Competition in Vercelli ( Italië ), ontving de derde prijs bij de Lagny-Sur-Marne Competition in Frankrijk en de eerste prijs in de “ Special Price of the Jury” in de Pianale in Duitsland.

 

In 2017 kiest Ketevan voor Nederland als thuisbasis waar ze een dynamisch concertleven leidt.