Bespeling Carillon De Speeltoren

12.00 - 13.00 uur

 

Bespeling van het Carillon in De Speeltoren, Lingerzijde 1,  door de vaste beiaardier Frits Reynaart.

 

Masterclass in PK De Swaen

Masterclass


In PK De Swaen zal Nazareno Ferruggio aan 3 pianisten een Masterclass geven. 


Meer gegevens, zoals welke stukken er gespeeld gaan worden en door wie van deze 3 studenten als ook het tijdstip waarop zij de masterclass zullen volgen,  zal later worden vermeld op de website

 

 

75 Jaar Vrijheid in Kerk De Vermaning

     Jan Van Gilse   

Rotterdam ,1881 – Oegstgeest,1944

 

Toen Hitler ln1933 aan de macht kwam, keerde Van Gilse terug naar Nederland vanuit Duitsland, waar hij was opgeleid tot componist. Van 1937 tot 1940 werkte Van Gilse aan zijn opera Thijl, een Nederlandse volksopera, spelend tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Deze opera vertelt over de verzetsheld Thijl en is opgedragen aan alle verzetshelden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Gilse_(componist) 

 

Jaap van Hellenberg Hubar (https://www.facebook.com/watch/?v=625632807871122) heeft deze productie in 2018 nieuw leven ingeblazen en is genomineerd voor de International Opera Awards. Er zullen, aan de hand van beelden, ondersteund door een pianist en twee zangers, stukken uit deze opera te horen zijn. 

 

Geoffrey Madge : https://en.wikipedia.org/wiki/Geoffrey_Douglas_Madge zal de WOII vanuit zijn perspectief, als geboren Australiër, gaan belichten.

 

De Pers Pejman Akbarzadeh : https://www.parool.nl/nederland/deze-iraanse-amsterdammer-wil-de-stem-zijn-van-onderdrukten-in-iran~bc00d4f1/  brengt als pianist composities van onderdrukte Iraanse componisten. Als journalist wil hij de stem zijn van onderdrukte kunstenaars uit Iran.

  

 

 

Kaoru Iwamura in Atelier Gea Karhof

Kaoru Iwamura is een fortepianiste, geregeld te beluisteren in solorecitals en in ensembles in binnen- en buitenland (onder meer in Engeland, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Japan) en op verschillende fortepianofestivals en concertseries. In Nederland geldt Kaoru Iwamura als een warm pleitbezorger van de fortepiano (muziek).

 

Naast haar reguliere concerten ontplooit Kaoru initiatieven om de fortepiano bekender te maken bij een breder publiek. Zo is ze onlangs gestart met het Magipodium, een eigen initiatief om ook kinderen op een ludieke manier kennis te laten maken met de fortepiano. In een serie concerten met verhalen toert ze met haar Mozart-piano door het land om haar liefde voor de fortepiano te delen met kinderen (en hun ouders). Het eerste initiatief is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in 2018.

Meer info over Kaoru: www.kaoruplaysfortepiano.com

 

YouTube Magipodium    https://www.youtube.com/watch?v=pcdf6kdWGMU

Facebook ‘Kaoru’s Magipodium’   https://www.facebook.com/magipodium/