PianoWandeling zondagmiddag 27 mei 2018

 

Deze editie krijgt een extra feestelijk tintje:

3de Lustrum, 15de keer!

Slotconcert Grote Kerk

Wij zijn er trots op dat de pianisten Aidan Mikdad (die een aantal jaren geleden ook tijdens het slotconcert van de PianoWandeling speelde als 11-jarig aanstormend talent) en Ramon van Engelenhoven het Slotconcert in de Grote Kerk zullen verzorgen.

Onder andere het Concert voor twee piano's van Poulenc zullen zij ten gehore brengen

 

Pianisten Aidan Mikdad (2001) en Ramon van Engelenhoven (1995) zijn na audities uitgekozen als solisten in Poulencs Concert voor twee piano’s. Deze uitvoering is onderdeel van het programma Rituelen dat het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Matthew Rowe uitvoert in april.

 

Aidan en Ramon zijn allebei uitzonderlijke pianotalenten die al een reeks prestigieuze prijzen hebben gewonnen. Aidan is onder meer winnaar van de Concertgebouw Young Talent Award en de Italiaanse Premio Internazionale Pianistico ‘A. Scriabin’ in de categorie pianisten tot 35 jaar, waar hij, toen veertien, met afstand de jongste deelnemer was.

 

Ramon van Engelenhoven won in 2015 de eerste prijs op het YPF Pianoconcours. Ook kreeg hij als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, die alleen wordt toegekend als de winnaar van het YPF Pianoconcours een talent van internationale potentie is.

Aidan studeerde aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam en studeert nu bij Mila Baslawskaja in het eerste jaar van de bacheloropleiding.

Ramon behaalde in 2017 zijn bachelordiploma aan het Conservatorium van Amsterdam en studeert nu in het eerste jaar van de masteropleiding bij Frank Peters.

Rituelen
Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Matthew Rowe, solisten Aidan Mikdad en Ramon van Engelenhoven, piano
Charles Ives - Decoration Day (tweede deel uit Symphony no. 5); Francis Poulenc - Concerto voor twee piano’s en orkest; Igor Stravinsky - Le sacre du printemps; Silvia Lanao, Bas van Yperen en Carlo Díaz  - Suite (2018, wereldpremière)

 

vr 20 april

20.15 uur Muziekgebouw aan ’t IJ
kaarten: www.muziekgebouw.nl

 

za 21 april
21.00 uur Muziekcentrum Eindhoven
verkort programma: alleen Stravinsky en Poulenc
kaarten: www.muziekgebouweindhoven.nl

 

zo 22 april
15.00 uur Tivoli/Vredenburg Utrecht
kaarten: www.tivolivredenburg.nl

 

Foto Studio Arnold van der Zee
Foto Studio Arnold van der Zee

Tijdens een fotosessie voor het blad Prettig Weekend werd in de PK Kerk De Swaen een leuke foto van (een deel van het) bestuur genomen.

Van l.n.r.: Ada Oosterman- de Gans, Eelkje de Vries, Toos Asselbergs - Crol, Anke Ophoff - van der Plas.