Vliegende Vleugel

 

Deze editie krijgt een extra feestelijk tintje:

3de Lustrum, 15de keer!

 

We starten vanaf het Stadhuis / VVV om 12.00 uur met Jenny Reinders op de

 

 

VLIEGENDE VLEUGEL

 

De Vliegende Vleugel kan vervoerd worden over de weg, eenvoudig uitgepakt worden en geplaatst worden op bijna elke locatie. Langzaam rijdend over straten en pleinen kan de pianist(e) rustig doorspelen. Voor een aubade, een nocturne of elke andere prachtige muziek. De vleugel was onder andere een hit in New York.

 

http://www.firmatraktor.com/de-tenten/item/vleugel

 

Tijdens de PianoWandeling zal de Vliegende Vleugel achter een auto vervoerd worden richting Grote Kerk, waar het Openingsconcert plaats zal vinden.

Van 12.30 - 13.15 uur.

 

Daarna zal de Vliegende Vleugel vervoerd worden naar de KAASMARKT, Jan Nieuwenhuizenplein 3, en staat dan stil vóór Kapsalon Haar Sukces.

Een ieder die piano kan spelen, wordt uitgenodigd dit te doen.

Er zal dan ook een bordje op de vleugel komen te staan met de uitnodigende tekst:

WIE KAN MIJ BESPELEN?

 

 

 

 

 

 

Slotconcert Grote Kerk

Wij zijn er trots op dat de pianisten Aidan Mikdad (die een aantal jaren geleden ook tijdens het slotconcert van de PianoWandeling speelde als 11-jarig aanstormend talent) en Ramon van Engelenhoven het Slotconcert in de Grote Kerk zullen verzorgen.

Onder andere het Concert voor twee piano's van Poulenc zullen zij ten gehore brengen

 

Pianisten Aidan Mikdad (2001) en Ramon van Engelenhoven (1995) zijn na audities uitgekozen als solisten in Poulencs Concert voor twee piano’s. Deze uitvoering is onderdeel van het programma Rituelen dat het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Matthew Rowe uitvoert in april.

 

Aidan en Ramon zijn allebei uitzonderlijke pianotalenten die al een reeks prestigieuze prijzen hebben gewonnen. Aidan is onder meer winnaar van de Concertgebouw Young Talent Award en de Italiaanse Premio Internazionale Pianistico ‘A. Scriabin’ in de categorie pianisten tot 35 jaar, waar hij, toen veertien, met afstand de jongste deelnemer was.

 

Ramon van Engelenhoven won in 2015 de eerste prijs op het YPF Pianoconcours. Ook kreeg hij als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, die alleen wordt toegekend als de winnaar van het YPF Pianoconcours een talent van internationale potentie is.

Aidan studeerde aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam en studeert nu bij Mila Baslawskaja in het eerste jaar van de bacheloropleiding.

Ramon behaalde in 2017 zijn bachelordiploma aan het Conservatorium van Amsterdam en studeert nu in het eerste jaar van de masteropleiding bij Frank Peters.

 

Foto Studio Arnold van der Zee
Foto Studio Arnold van der Zee

Tijdens een fotosessie voor het blad Prettig Weekend werd in de PK Kerk De Swaen een leuke foto van (een deel van het) bestuur genomen.

Van l.n.r.: Ada Oosterman- de Gans, Eelkje de Vries, Toos Asselbergs - Crol, Anke Ophoff - van der Plas.