Daisy Correia

De ambassadrice van de Portugese fado in Nederland fadozangeres Daisy Correia is in Amsterdam geboren. Haar moeder is Portugese en haar vader Nederlander. Daisy is 2-talig opgevoed.

Daisy was een veel belovend pop-rock artieste toen zij de Portugese fado ontdekte en de keuze maakte om voor de fado te gaan. Portugal leerde al 13 jaar geleden hun trots in Nederland kennen en sindsdien wordt zij regelmatig gevraagd voor grote shows op de Portugese TV en trad zij hiervoor ook vaak in het buitenland op o.a. Zwitserland, Duitsland en Frankrijk.

Komend theaterseizoen viert Daisy Correia haar 10 jarig jubileum in de Nederlandse theaters waar zij al die jaren haar eigen programma’s brengt en haar eigen sound van de fado laat horen. Daisy is naast fadozangeres zangpedagoge en heeft in Alkmaar haar eigen zangstudio (Cantus).

 

Frank Keizer

De uit Volendam afkomstig Frank Keijzer volgde samen met Daisy een muziekopleiding in Amsterdam. Toen Daisy als Serious Talent in 2008 voor Radio 3FM optrad en daar een fado wilde zingen, begeleidde Frank haar hierbij. Hun samenwerking was geboren en werd Frank haar eerste bandlid.

Ondertussen heeft Frank daarnaast een grote naam opgebouwd in Volendam en omgeving en werkt hij regelmatig samen met vele Volendamse artiesten zoals de 3JS, Jan Smit etc. Hij is lid van de swingende bigband B-Six. Naast optredens heeft hij een eigen pianoles-praktijk, geeft les voor Masterclass Volendam, is repetitor bij de Zangertjes van Volendam en is daarnaast ook nog dirigent van popkoor: Afslag Edam.

antonio_costa_klein.jpg

Antonio Costa

António Costa studeerde aan de Universiteit in de stad Coimbra in Portugal. Tijdens zijn opleiding leerde hij, zoals de traditie van de Universiteit in Coimbra betaamd; het zo symbolische instrument van de fado uit Coimbra spelen de twaalfsnarige Portugese gitaar. Hij kwam naar Nederland om aan de VU in Amsterdam zijn Master te halen en is gebleven. Ondertussen werkt hij zelf als leraar en wetenschapper in de natuurkunde voor de VU in Amsterdam en geeft hij in diverse landen lezingen over zijn vak.

Sinds een paar jaar maakt deze, op vele gebieden talentvolle jongeman uit Portugal, deel uit van Daisy’s band waarin hij de Portugees gitaar als geen ander bespeelt.