Mike del Ferro is de zoon van operazanger Leonardo del Ferro (1921-1992) die onder meer met Maria Callas en Leonard Bernstein samenwerkte. Tevens was Leonardo del Ferro de ontwikkelaar van de beroemde anti-stottertherapie de "del ferro methode".

 

Mike begon op 9 jarige leeftijd met klassiek piano. Rond zijn 17e maakte hij de switch naar jazz en wereldmuziek en in 1990 studeerde hij cum laude af op het Amsterdams Conservatorium. Ook studeerde hij arrangeren en compositie bij Bob Brookmeyer in Keulen.

 

In 1989 won hij drie grote prijzen; de eerste prijs (een vleugel) op het Nationale Pianoconcours Lichte Muziek in Rotterdam en de solistenprijs van the International Euro Jazz Contest in Brussel.Ook won hij de solisten prijs op een Internationaal Jazzconcours in Tsjechië. In 2009 ontving hij de Kiwani's Jazz Award.

 

Mike del Ferro heeft inmiddels samengewerkt met onder meer Toots Thielemans, Branford Marsalis, Jack DeJohnette, Randy Brecker, Oscar Castro Neves, Deborah Brown, Erik Truffaz, Jorge Rossy, Scott Hamilton, Richard Galliano, Thijs van Leer (Focus), Harold Land, Jan Akkerman, Norma Winstone, Benny Bailey, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en vele anderen. Ook hij heeft inmiddels op tientallen CD's meegespeeld, variërend van Dixieland tot Wereldmuziek.

 

Naast een drukke Internationale concertpraktijk is Mike ook docent op het Prins Claus Conservatorium te Groningen en wordt hij overal ter wereld uitgenodigd voor masterclasses en zijn succesvolle workshop "selfmanagement and networking for musicians" (zie ook "education" op dez website.)

  

www.youtube.com/mikedelferro

www.mikedelferro.com

www.facebook.com/mikedelferro2

www.twitter.com/mikedelferro

Instagram: mikedelferro 

 

Jeroen van Veen werd uitgenodigd om te spelen op verschillende festivals in Europa en tevens voor verschillende radio- en televisiezenders. In 1992 nam Van Veen zijn eerste album op met zijn broer Maarten als het internationaal erkende pianoduo Van Veen. In 1995 debuteerde pianoduo Van Veen in de Verenigde Staten. Zij waren prijswinnaars in de prestigieuze 4th International Murray Dranoff Two Piano Competition in Miami, Florida. Naast optreden is Jeroen mede-oprichter en artistiek directeur van de International Student Piano Competition, die om de twee jaar in Utrecht wordt gehouden. In 1995 richtte Jeroen Van Veen het duo Sandra & Jeroen van Veen op, een pianoduo met Sandra Mol. Als zodanig voeren ze voornamelijk muziek voor meerdere piano's uit door Erik Satie, Douwe Eisenga en Simeon ten Holt.

Naast zijn carrière als solo-pianist neemt Van Veen ook deel aan de volgende ensembles: 'Piano Ensemble', 'The International Piano Quartet', 'Piano Mania', 'DJ Piano' en 'Jeroen van Veen & Friends'.

De verschillende composities van Van Veen zijn te omschrijven als 'Minimal Music' met verschillende gezichten, Crossovers naar Jazz, Blues, Soundscape, Avant-Garde, Techno, Trance en Popmuziek. Momenteel is hij directeur van Van Veen Productions, voorzitter van Stichting Simeon ten Holt, Culturele Stichting Culemborg, Stichting Pianomania en artistiek directeur van verschillende muziekfestivals in Culemborg, Utrecht en Veldhoven.