Jack de Bie

Jack de Bie

Jack de Bie studeerde hoofdvak piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Janine Dacosta en Theo Bruins. Hij behaalde het eindexamen cum laude en ontving hiervoor tevens de grootste van de vier prijzen uit het Cuypersfonds. Na het Conservatorium volgde Jack de Bie meesterklassen bij onder andere Cyprien Katsaris, Youri Egorov en Eliane Rodrigues.

Naast het geven van solorecitals is Jack de Bie een veel gevraagd zangbegeleider. Hij begeleidde vele zangers en zangeressen in binnen- en buitenland, waaronder Henk Smit, Marianne Blok,  Elzbiéta Szmytka, Ernst-Daniel Smid en Wilma Driessen. Jack de Bie heeft veel ervaring als repetitor, dirigent en begeleider van diverse opera-, operette- en musicalkoren en professionele  ensembles. Tevens is hij een zeer ervaren pianopedagoog met een bloeiende lespraktijk in Amsterdam-Zuid.

Bij de Oostenrijkse maatschappij KOCH-Schwann maakte hij twee CD-opnames, die als wereldpremières werden uitgebracht. Recensie over de solo-CD “Niederländische Klaviermusik” in het muziekblad ´Luister´: “Jack de Bie is een erudiet klavier-speler, die erin slaagt zijn onderwerpen in goed reliëf te plaatsen. Technisch onberispelijk toegerust  en met een heel persoonlijk getinte aanslag geeft hij zijn spel doeltreffend vorm.”   

 

Andrea Wittchen

Andrea Wittchen

De lyrische sopraan Andrea Wittchen is concert- en operazangeres en een ervaren zangpedagoge. Zij heeft gewerkt als zangeres en bewegings-actrice bij verschillende theatergezelschappen, zoals het Griftheater Amsterdam, BEWTH Amsterdam en Théatre du mouvement in Parijs, en zij geeft al vele jaren regelmatig concerten met diverse liederen- en operaprogramma’s in Nederland en daarbuiten. Andrea is geboren in Zuid-Duitsland. Haar professionele opleidingen op het gebied van muziek en theater heeft zij gekregen in Noorwegen, met een Noors staatsstipendium, daarna in Nederland met  hoofdvak klassieke zang aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1993-1998), en mime/theater aan de Theaterschool van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (1990-1994). Alle opleidingen sloot zij met succes af. Andrea Wittchen nam als soliste deel aan diverse masterclasses, o.a. bij op het Belcanto Festival in Dordrecht, Zomer Akademie Zutphen bij Johannette Zomer, de Springiersbacher Meisterkurse in Duitsland, de Nordfjord International Opera Workshop met o.a. de Italiaanse dirigent Dante Mazzola, die verbonden is aan het operahuis La Scala in Milan. Andrea heeft een breed repertoire op het gebied van lied, oratorium en opera. Zij heeft grote affiniteit met de oude traditie van de Italiaanse Belcanto en laat zich hierin coachen door Wilma Driessen. Een specialiteit van Andrea is ook het zingen van Spaanse klassieke liederen als ook eeuwen oude Noorse liederen. Haar optredens brachten haar naar diverse concert- en theaterpodia in Europa.

andrea_wittchen_klein.jpg

Alexander de Bie

Alexander de Bie

Alexander de Bie, geboren 23 juni 2001, heeft al vanaf zeer jonge leeftijd een passie voor klassieke muziek en orgel en piano. Sinds zijn  5e kreeg hij pianoles van zijn vader Jack de Bie, en vanaf zijn 6e orgel les van Jos van de Kooy -Jong Talent-klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2017 zit hij  voor hoofdvak piano bij Nino Gvetadze  op de Sweelinck Academie Conservatorium Amsterdam. Alexander geeft regelmatig concerten als organist, als pianist en in ensembles. Hij heeft opgetreden in bijvoorbeeld de Westerkerk, het Orgelpark, het Concertgebouw Amsterdam, de St. Jans Kathedraal Den Bosch, St. Jan in Gouda, de Grote Kerk te Breda en de Laurenskerk te Rotterdam. In 2016 was hij actieve deelnemer bij het Internationale Orgelfestival te Haarlem waar hij les kreeg van gerenommeerde organisten, in 2018 participeerde Alexander weer als actief deelnemer aan het Internationaal Orgelfestival te Haarlem en speelde hij op het slotconcert. In 2017 was hij 4e prijswinnaar van het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis.

 

alexander_de_bie_klein.jpg