Als kind speelde hij al accordeon en keyboard. Vanaf 2008 heeft hij een aantal jaren intensief les gehad van concertpianist Wibi Soerjadi, voor wie hij tevens werkzaam is geweest als personal assistant, en organisator van zijn masterclasses. In september 2010 heeft hij samen met Wibi het tweede pianoconcert van Rachmaninov mogen opvoeren op 2 vleugels. Momenteel is Michiel vooral gericht op het organiseren van eigen solo concerten, en het geven van pianolessen.

Michiel heeft verder diverse masterclasses mogen ontvangen van o.a. Bernd Brackman, Rian de Waal, Michiel Borstlap, Liszt concourse winnaar Christiaan Kuvenhoven, Leonard Leutscher, Marcel Worms en Lodewijk Crommelin.

 

In de media en social media is Michiel ook regelmatig te horen. Op YouTube worden zijn video's van o.a. Chopin's eerste Ballade en Beethoven's beroemde Pathetique sonate dagelijks door duizenden mensen bekeken. In februari 2008 was hij te gast in een klassiek muziekprogramma van Radio Drenthe, waar hij ook een live optreden gaf. In februari 2011 werd Michiel gevraagd de zeer succesvolle Australische zangeres Mirusia Louwerse te begeleiden tijdens het veelbekeken live TV programma: "Tijd voor MAX". In de maand daarop was hij te gast bij het TV programma: "De Wereld Draait Door" waar hij een deel uit de beroemde Rachmaninov prelude in cis speelde. Na aanleiding van het programma maakte hij kort daarna zijn debuut in Amerika.

 

Michiel heeft naast de muziek nog een grote passie voor techniek. Hij is werkzaam bij het bedrijf SMC Pneumatics in Amsterdam, waarbij hij als 'Technical Sales Engineer' technische ondersteuning verleent, en verantwoordelijk is voor een select aantal klanten.

 

www.michielroosen.nl/biografie.html