Hielko werd direct zeer gegrepen door de piano waardoor hij volledig overstapte van het orgel naar de piano. Nog geen jaar later won hij, tot grote verrassing van zijn ouders, het pianoconcours van de muziekscholen Ede, Veenendaal en Wageningen met een modern stuk van de Nederlandse componist Willem Pijper. Daarbij werd destijds de kanttekening gemaakt dat hij niet eerste zou zijn geworden met een stuk van Mozart of Chopin omdat hij nog aan de finesses van de pianotechniek moest sleutelen.

Toen hij 18 jaar was behaalde hij echter de eerste prijs op het pianoconcours van alle Gelderse muziekscholen met het 2e Scherzo van Chopin.

In 2010 begon hij met privé pianolessen bij Codarts docent José Nunez Ares. Vanaf 2014 volgt Hielko nu lessen bij de Braziliaanse pianist Luis Fabiano Rabello.

In het dagelijks leven is Hielko software ontwikkelaar en vader van 3 nog jonge kinderen. Afgelopen december won hij met de Carmen Variations van Bizet/Horowitz bij de Rotterdamse Piano3daagse de Bob Brouwer prijs .

Dit is een prijs die toegekend wordt aan een pianist van 30 jaar of ouder die een bijzondere prestatie heeft neergezet.

 

Youtube: https://www.youtube.com/c/HielkoUbels

Facebook: https://www.facebook.com/hielkopiano