Aidan Mikdad

In 2013 heeft Aidan als 11-jarige voor de eerste keer opgetreden tijdens de PianoWandeling Edam.

Het jaar daarop, in 2014, heeft Aidan (op deze foto helemaal links en toen 12 jaar) samen met nog 7 jong getalenteerde pianisten tijdens het slotconcert in de Grote Kerk opgetreden.

Dit waren allemaal leerlingen van Marjès Benoist (Conservatorium Amsterdam) en Marlies van Gent (Conservatorium Den Haag).

 

Ramon van Engelenhoven

In 2012 won Ramon in het Concertgebouw te Amsterdam de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar. Hierna mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Internationaal Steinway Festival 2012 in Hamburg, met als hoogtepunt een optreden aldaar in de Laeiszhalle. In 2013 won hij de eerste prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in de categorie 15 t/m 19 jaar. Datzelfde jaar won hij tevens de eerste prijs bij de nationale selectie van de Lions European Music Competition, waardoor hij in oktober 2013 Nederland mocht vertegenwoordigen bij de Europese finale in Istanbul.

 

In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours waar hij met het Noord-Nederlands Orkest het vijfde pianoconcert van Prokofiev vertolkte. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs zal hij een optreden geven met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg.

 

Ramon heeft regelmatig opgetreden in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ook was hij meerdere keren live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw. Op uitnodiging van het Prinses Christina Concours trad hij in 2013 op bij het CIMA Festival in Rome en in Porto Ercole, Italië, waaronder een concert bij Prinses Christina thuis. Ook heeft hij op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Griekenland concerten gegeven in Athene en op Kreta. In 2014 trad hij op uitnodiging van de Netherland-America Foundation op in Los Angeles, San Francisco, Calgary en Vancouver. In 2016 soleerde hij bij de Real Filharmonía de Galicia in Santiago de Compostella, dankzij behaalde prijzen op het Peter de Grote Festival 2015, en het Noord-Nederlands Orkest. Bovendien mocht hij dat jaar een concert geven in de Old Academy of Music, het oude appartement van Franz Liszt in Budapest. Verder treedt Ramon zeer regelmatig op in Nederland en heeft hij diverse recitals gegeven.