Nieuws archief 2016

31-10-2016

PianoWandeling 2017

Volgend jaar weer een prachtig programma op zondagmiddag 28 mei 2017.

Let af en toe op de website, die we de komende maanden zullen gaan aanpassen.

18-06-2016

PianoWandeling 2017

De 14de PianoWandeling is gepland op zondagmiddag 28 mei 2017! 

20-01-2016

Project Water/Kust/Land

Project Water/Kust/Land

 In 2016 herdenken we in tien gemeenten tussen Hoorn en Amsterdam-Noord en in Andijk en Anna Paulowna de watersnood van 1916 en vieren we dat we in deze regio Laag Holland 100 jaar ‘droge voeten’ hebben. Destijds werd van alle 7 getroffen provincies Waterland en vooral het eiland Marken het minst gespaard. Op Marken vielen 16 doden. Ook Volendam werd materieel zeer zwaar getroffen.

Zo’n 50 organisaties hebben zich op www.waterkustland.nl aangemeld met activiteiten.

 

Deze variëren van boeken, tentoonstellingen en  voorstellingen van musea en culturele organisaties tot sportevenementen, kennisquizzen en een geocoaching-traject.

 

Stichting Een Dijk van een Kust is de initiatiefnemer van het project WaterKustLand. Zij werkt samen met onder andere de Provincie Noord-Holland, alle betrokken gemeenten, het Zuiderzeemuseum, het Blauwe Hart, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat en Bureau Toerisme Laag Holland. In de meeste gemeenten zijn lokale comités gevormd en in Marken en Amsterdam-Noord zijn aparte stichtingen opgericht.

De activiteiten zijn zowel verspreid over het gebied als  over het jaar en zijn ‘voor elk wat wils’. Zij hebben vaak zowel een cultureel of educatief doel  als een toeristisch oogmerk.

De RABObank is hoofdsponsor.

 

De Stichting Piano Edam deelt mee in deze activiteit en tijdens het slotconcert in de Grote Kerk door het  Symfonisch Orkest Purmerend en Omstreken zal het thema van de uitvoering dan ook een "Waterelement" bevatten.

  

Meer informatie onder "Uitvoerenden" en "Programma".